Vroeg of laat moeten we er allemaal aan geloven: je hebt het plezier in je instrument te pakken maar je klank is niet meer wat het moet zijn en je besluit om enkele knoopjes bij te leggen. En nog een knoopje, en nog één... "Knal!", daar gaat je vel...
broken skinOf op een dag haal je je djembé uit de zak en je schrikt je een hoedje bij het zien van die gigantische scheur in het vel.
Het vel van onze djembé is een natuurprodukt (danku geitje) en is aan sleet onderhevig. Ikzelf vervang ongeveer jaarlijks het vel van mijn djembé. Ik speel dan ook een uur of 8 per week en houd de spanning op het vel hoog. Het is heel goed mogelijk dat jouw vel het wel 5 jaar of langer uithoudt.

Men stelt mij regelmatig de vraag of ik niet eventjes een vel kan vervangen. Helaas, dit karweitje is zo tijdrovend (voor mij althans) dat het onbetaalbaar wordt.

Onlangs legde ik samen met Kamiel een nieuw vel en maakte hier enkele foto's van met de bedoeling een soort van "gids" te maken om ons te volgen bij het reparatieproces.

Succes ermee!